Kyyti tähtää suomalaiselle maaseudulle

Liikennemullistaja Pekka Möttö haluaa maaseudun kautta maailmalle

Kyyti tähtää suomalaiselle maaseudulle

Tiedote. Julkaistu: 03.09.2018, 09:31
Kyyti

Suomalainen kyytisovellus Kyyti aloittaa tänään 3.9. toimintansa Jyväskylässä sekä Lahdessa ja laajenee syksyn aikana asteittain muille paikkakunnille. Aluksi Kyyti-sovelluksesta voi tilata taksin ja kimppataksin, jatkossa samasta sovelluksesta voi ostaa joukkoliikenteen lippuja sekä muita liikkumispalveluja kuten yhteiskäyttöautoja, kaupunkipyöriä ja vuokra-autoja. Kyyti aikoo elävöittää maaseutua kimppatakseillaan.

Suomalaisia ryhtyy kyyditsemään uusi kotimainen kyytisovellus Kyyti. Se aloittaa toimintansa tänään Lahdessa sekä Jyväskylässä ja laajenee asteittain syksyn aikana muualle maahan.
Kyytin erikoisuus on kimppataksipalvelu, jota on testattu Suomessa kolmella paikkakunnalla ja josta on jo tehty vientisopimuksia ulkomaille. Jyväskylässä ja Lahdessa Kyytillä saa 3.9. alkaen taksin ja kimppataksin, neuvottelut joukkoliikennelippujen myynnistä ovat käynnissä.

– Luojan kiitos poliittiset päättäjämme uskalsivat tehdä valtakunnallisen taksiuudistuksen. Tämäkin on sen ansiota. Kyytin erottumistekijä on kimppataksi, jonka käyttäminen on poikkeuksellisen edullista. Se on myös palvelu, jonka haluamme viedä maaseudulle. Suomalaisen maaseudun joukkoliikenne kuihtuu. Kyyti haluaa auttaa siinä, pelastaa maaseudun, Kyyti Group Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo.

Kyyti tuo kaupunkeihin edulliset taksipalvelut sekä vielä edullisemman kimppataksin, joka on asiakkaiden olinpaikkojen ja määränpäiden mukaan reittiään muokkaava minibussi. Eritoten tällä palvelullaan Kyyti haluaa elävöittää myös maaseutua.

Kansainvälinen julkistus tulee syyskuun loppupuolella

Kyyti Group tähtää merkittävään kansainväliseen kasvuun digitalisaation ansiosta muuttuvilla kansainvälisillä liikennemarkkinoilla. Suomessa kehitetty MaaS(Mobility as a Service)-konsepti on herättänyt valtavaa kansainvälistä huomiota ja alan kokonaismarkkinan uskotaan kasvavan räjähdysmäisesti lähivuosien aikana. Kyyti, aiemmalta nimeltään Tuup, on alan pioneereja ja tähtää yhteistyössä muiden suomalaisten älyliikenneyritysten kanssa suureen palveluvientiin.

– Kyytien yhdistelyn avulla pystymme luomaan kustannustehokasta ja joustavaa palvelua. Erityisen hyödyllinen yhdistelyteknologia on alueilla, joissa perinteinen joukkoliikenne ei toimi, koska tarvittavia massoja ei ole. Tämä tarkoittaa maaseudun lisäksi isojen kaupunkien laita-alueita sekä pienempiä kaupunkeja. Joukkoliikenteen voi järjestää asiakasystävällisesti ja kustannustehokkaasti. Se on tärkeää, Möttö sanoo.
– Yhtälailla tärkeää on myös luoda kaupunkeihin kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä liikkumisvaihtoehtoja. Tämänkään alan ei tarvitse jäädä siihen kuoppaan, johon on totuttu. Voimme muuttua ja kehittyä, hän jatkaa.

Kyyti Group on mukana Suomen itsenäisyyden juhlarahaston vetämässä hankkeessa, jossa haetaan ratkaisua syrjäseutujen liikenteen kehittämiseen. Yrityskonsortion muut jäsenet ovat Vinka, joka on Kyytin teknologiakumppani yhdistelypalveluissa, Sitowise ja Infotripla. Neljällä pilottialueella luodaan palvelumallia ja teknologia-alustaa, jonka avulla voitaisiin parantaa palvelujen saatavuutta ja kustannustehokkuutta. Kansainvälinen kiinnostus hanketta ja ratkaisuja kohtaan on suuri. Kyyti julkistaa ensimmäisen merkittävän kansainvälisen palvelunsa syyskuun lopulla.
– Pilotteja on ollut kolmella mantereella. Ensimmäinen näkyvä kaupallinen operaatio ulkomailla on nurkan takana ja olen siitä erittäin ylpeä, Möttö päättää.

Lisätiedot:
Pekka Möttö, toimitusjohtaja, Kyyti Group
p. 044 974 2477

Kyyti on suomalainen älykkään liikenteen start up -yritys. Kyyti kehittää teknologia-alustaa ja sovellusta, joka yhdistää eri liikkumismuodot helposti asiakkaan käytettäväksi. Kyydin erikoisuus on automatisoitu Kyytien yhdistely, jonka avulla voidaan luoda palvelu, joka sijoittuu perinteisen joukkoliikenteen ja taksin välimaastoon. Kyydin teknologia palvelee isoja kuljetusoperaattoreita, liikenteen järjestämisestä vastaavia viranomaisia sekä eri liikkumispalveluita tarjoavia yrityksiä. Kyyti on mukana Sitran rahoittamassa hankkeessa, jolla pyritään luomaan joukkoliikennepalvelu isojen asutuskeskusten ulkopuolelle. Tätä ratkaisua viedään laajasti ulkomaille. Kyydin ydintiimi koostuu äärimmäisen kokeneista liikenne-ja IT-alan ammattilaisista. Kyydin toimitusjohtaja on Onnibusin perustajana tunnettu Pekka Möttö.

Share this Post