Kimppakyyti on ainoa kestävä tapa tarjota taksipalvelu halvalla

Tiedote. Julkaistu: 19.09.2018

Suomalainen kyytisovellus Kyyti aloittaa 21.9. toimintansa Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Aluksi Kyyti-sovelluksesta voi tilata taksin ja kimppataksin, jatkossa samasta sovelluksesta voi ostaa muun muassa joukkoliikenteen lippuja. Kyyti haluaa viedä kimppakyytipalvelunsa Helsingin kautta maaseudulle ja osaltaan elävöittää arkea siellä. Varsinainen vientituote on kuitenkin Kyytin teknologia, jolle on jo tilauksia ulkomailta.Tuore suomalainen kyytipalvelu Kyyti aloittaa toimintansa Helsingissä 21.9. Kyytin erikoisuus on normaalitaksia edullisempi kimppakyyti. Se on huokea, muokkautuvaa reittiä ajava kyyditsijä, joka noukkii osapuilleen samaan suuntaan matkalla olevat asiakkaat kyytiin matkan varrelta.
Palvelu aloittaa samana päivänä myös Hämeenlinnassa.

Lähitulevaisuudessa Kyytistä saa myös muut liikennepalvelut, kuten esimerkiksi joukkoliikenneliput. Iso osa palvelua on myös perinteinen taksipalvelu, jonka saa tilattua samalla sovelluksella. Tulevaisuudessa siis koko joukkoliikenne löytyy yhdestä ja samasta sovelluksesta.

– Kyyti kehittyy tällä hetkellä todella vauhdikkaasti. Toiminta avattiin 3.9. Lahdessa ja Jyväskylässä ja nyt on jo vuorossa Helsinki. Luojan kiitos poliittiset päättäjämme uskalsivat tehdä valtakunnallisen taksiuudistuksen. Tämäkin on sen ansiota, Kyyti Group Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo.

Kyyti on mukana myös Helsingin kaupungin koordinoimassa FinEst Smart Mobility -hankkeessa, jossa se tuottaa matkustajille vaivattoman kulun Helsingin Länsisataman laivaterminaalista Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Haluaa pelastaa suomalaisen maaseudun

Eritoten kimppakyyti minibusseilla on palvelu, jonka Kyyti haluaa viedä suomalaiselle maaseudulle ja kaupunkien laitamille. Sillä on edellytykset elävöittää maaseudun arkea.

– Asiakkaiden toiveiden mukaisesti muokkautuvaa reittiä kulkeva kimppakyyti sopii palveluna erinomaisesti vähän harvemmin asutuille seuduille. Julkisen liikenteen kattavuus on kärsinyt paljon Suomessa maaseudulla, mikä on suuri sääli. Nyt Kyytillä on kuitenkin palvelu, jolla asiain tilaa voidaan parantaa. Kyyti haluaa pelastaa suomalaisen maaseudun ja laitakaupungit, Möttö toteaa.

Kimppakyyti on paikallislinja-autoja soveltuvampi haja-asutusalueille sekä asiakaskapasiteetiltaan että reaktiiviselta kulkureitiltään.

– Oikeita argumentteja kimppakyydin puolesta ovat resurssitehokkuus, ylivoimainen hinta–laatu-suhde sekä moderni ja ainutlaatuinen käyttäjäkokemus. Ainoa kestävä tapa tarjota taksikyytejä halvalla on eri asiakkaiden yhdistäminen samaan kyytiin ja jakamaan kustannuksia, tämä on päivänselvää. Merkittävästi halpaa hintaa suurempi hyöty syntyy kuitenkin siitä, että resursseja käytetään tehokkaasti, koska lähivuosina Suomella ei ole mahdollisuutta yltää päästötavoitteisiinsa, ellei myös liikenteen palvelutarjonta muutu resurssitehokkaammaksi, Möttö kertoo.

Kyyti on jo vientituote

Kyyti on tehnyt teknologiastaan ulkomaille vientisopimuksia, joista seuraavat julkistetaan lähiviikkojen aikana. Suomessa kehitetty MaaS (Mobility as a Service) -konsepti on herättänyt valtavaa kansainvälistä huomiota ja alan kokonaismarkkinan uskotaan kasvavan räjähdysmäisesti lähivuosien aikana.

– Pilotteja on ollut kolmella mantereella. Ensimmäinen näkyvä kaupallinen operaatio ulkomailla on nurkan takana ja olen siitä erittäin ylpeä, Möttö kertoo.
– Mutta olisihan se erikoista, jos me suomalaiset, jotka olemme kansainvälisen älyliikennemarkkinan edelläkävijöitä, jättäisimme kotimarkkinat suosiolla ulkomaisten pelureiden temmellyskentäksi, hän päättää.


​Lisätiedot:

Pekka Möttö, toimitusjohtaja, Kyyti Group
p. 044 974 2477

Kyyti on suomalainen älykkään liikenteen start up -yritys. Kyyti kehittää teknologia-alustaa ja sovellusta, joka yhdistää eri liikkumismuodot helposti asiakkaan käytettäväksi. Kyydin erikoisuus on automatisoitu Kyytien yhdistely, jonka avulla voidaan luoda palvelu, joka sijoittuu perinteisen joukkoliikenteen ja taksin välimaastoon. Kyydin teknologia palvelee isoja kuljetusoperaattoreita, liikenteen järjestämisestä vastaavia viranomaisia sekä eri liikkumispalveluita tarjoavia yrityksiä. Kyyti on mukana Sitran rahoittamassa hankkeessa, jolla pyritään luomaan joukkoliikennepalvelu isojen asutuskeskusten ulkopuolelle. Tätä ratkaisua viedään laajasti ulkomaille. Kyydin ydintiimi koostuu äärimmäisen kokeneista liikenne-ja IT-alan ammattilaisista. Kyydin toimitusjohtaja on Onnibusin perustajana tunnettu Pekka Möttö. 

Share this Post